Verhoogt lichaamsbeweging de bloeddruk?

Verhoogt lichaamsbeweging de bloeddruk?

Stijgt de bloeddruk tijdens het sporten?
Zoals we eerder op deze site hebben besproken, zijn er veel gezondheidsproblemen die verband houden met hoge bloeddruk. Uw risico op een hartaanval, beroerte, orgaanfalen, seksuele disfunctie en zelfs verlies van gezichtsvermogen neemt toe als u hoge bloeddruk lang genoeg ongecontroleerd laat.

Moeten we ons hier zorgen over maken?
Gelukkig kunnen veel vormen van lichaamsbeweging worden gebruikt om uw bloeddruk in de loop van de tijd te verlagen, door uw hartspier te versterken en bij te dragen aan vetverlies.

Het is je misschien opgevallen dat tijdens een training je hartslag flink omhoog kan gaan in verhouding tot de inspanning. Aangezien uw hart “overuren maakt” iets is dat vaak wordt gezien bij hoge bloeddruk, betekent dit dat uw bloeddruk omhoog gaat als u traint? En moeten we ons daar zorgen over maken?

Hoe uw lichaam reageert op lichaamsbeweging
Wanneer u oefent, gebeuren er een aantal dingen in verschillende lichaamssystemen. Meer werken met uw lichaam vereist meer zuurstof, wat leidt tot een hogere ademhalingssnelheid. Werkende spieren hebben brandstof nodig in de vorm van voeding, die wordt geleverd door de bloedsomloop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post 5 actieve rustbewegingen om uw trainingen te maximaliseren
Next post Is het goed om elke dag te trainen?