• Raketboringen

Raketboringen

Bij raketboringen wordt de buis doorgevoerd met een horizontaal ‘heiblok’: een stalen cilinder in de vorm van een torpedo. In deze bodempersluchtraket beweegt een pneumatisch gedreven zuiger heen en weer. De zuiger slaat met kracht tegen een aambeeld voor in de cilinder waardoor de raket steeds iets naar voren schiet. Voor of achter de raket wordt de stalen mantelbuis in de grond geperst of getrokken. De raketboring is een pneumatische boortechniek. Het is een niet-bestuurbare methode voor boven grondwaterniveau.

Rechte lijnen
Met de raket zijn alleen ongestuurde boringen mogelijk, relatief eenvoudig en kort en in een rechte lijn. Zowel aan het begin als aan het einde van de boring wordt eerst een put gegraven. Raketboringen worden vaak gecombineerd met andere technieken, zoals HDD-boringen [link naar HDD-boringen, alt: Horizontaal gestuurd boren] en geslotenfrontboringen [link naar Geslotenfrontboringen, alt: Microtuneling].

Overal in Nederland
A.Hak Drillcon heeft verschillende moderne boorwagens met persluchtraketten, compressoren, lasapparatuur en een autolaadkraan. De boorwagens staan verspreid over Nederland, zodat er nooit lange en ingewikkelde transporten nodig zijn.

Meer weten?
Meer weten? Bekijk onze brochure.

 • nieuws

  Tweede aanlanding begint voor op schema Tweede aanlanding begint voor op schema

  Tweede aanlanding begint voor op schema

  Een dag eerder dan gepland zijn onze boorspecialisten begonnen aan de aanlanding van een pijpleiding die aardgas uit het Leviathan gasveld in de Middellandse Zee aan land gaat brengen. Bijzonderheid: we zetten de Direct-Pipe techniek in.

 • nieuws

  HDD boringen in Amsterdam HDD boringen in Amsterdam

  HDD boringen in Amsterdam

  A.Hak Drillcon heeft in Amsterdam de eerste van 16 HDD's ingetrokken voor Nuon Noorderwarmte (stadsverwarming).

 • nieuws

  Succesvolle eerste helft aanlanding Succesvolle eerste helft aanlanding

  Succesvolle eerste helft aanlanding

  Terwijl Nederland Koningsdag vierde, was het ook op onze projectlocatie in Israël feest. De eerste helft van een Direct-Pipe boring ten behoeve van de aanlanding van een gasleiding werd succesvol afgerond.

 • projecten

  Gasopslag Bergermeer Gasopslag Bergermeer

  Gasopslag Bergermeer

  De grootste ondergrondse gasopslag in West-Europa is door ons voorzien van acht transportleidingen, van en naar de opslag. Samen zijn ze 37,5 km lang.