• Wereldrecord Direct-Pipe

Wereldrecord Direct-Pipe

In 2010 had A.Hak Drillcon een primeur met de uitvoering van de eerste Direct-Pipe boring ter wereld voor een mediumvoerende hogedrukgastransportleiding. Deze boormethode, die de kenmerken van HDD- en gesloten-front boringen combineert, heeft zowel technische, economische als milieuvoordelen.

Op basis van het succes van deze eerste Direct-Pipe boring vroegen Rijkswaterstaat en Prorail onze medewerking voor de aanleg van kruisingen onder twee spoorwegen, een rijksweg en het Hartelkanaal in Rotterdam. Voor die laatste boring werd ons samen met Gasunie de No-Dig Award 2011 toegekend.

Wereldrecord Direct-Pipe
Voor Gasunie voerden we in 2011 ter hoogte van Lochem een grensverleggende Direct-Pipe boring uit met een lengte van 1.400 meter. Een wereldrecord, want op dat moment was met deze techniek nog nergens ter wereld een grotere afstand dan 600 meter afgelegd. De boring kruiste verschillende landbouwpercelen op een diepte van zo’n vijf meter onder het maaiveld. Voor de leidingbeheerder is deze geringe diepte een belangrijk voordeel, omdat de leiding hierdoor goed bereikbaar blijft voor onderhoudswerkzaamheden. 

 • nieuws

  Tweede aanlanding begint voor op schema Tweede aanlanding begint voor op schema

  Tweede aanlanding begint voor op schema

  Een dag eerder dan gepland zijn onze boorspecialisten begonnen aan de aanlanding van een pijpleiding die aardgas uit het Leviathan gasveld in de Middellandse Zee aan land gaat brengen. Bijzonderheid: we zetten de Direct-Pipe techniek in.

 • nieuws

  HVC Warmtenet Dordrecht HVC Warmtenet Dordrecht

  HVC Warmtenet Dordrecht

  Eind augustus is onder het drukke Sumatraplein in Dorrdrecht voor HVC Warmtenet een warmteleiding doorgetrokken naar het Oranjepark.

 • nieuws

  Dronebeelden River Humber Gas Pipeline Replacement Dronebeelden River Humber Gas Pipeline Replacement

  Dronebeelden River Humber Gas Pipeline Replacement

  Bekijk het River Humber Gas Pipeline Replacement Project vanuit de lucht.

 • projecten

  Gasunie Direct-Pipe wereldrecord Gasunie Direct-Pipe wereldrecord

  Gasunie Direct-Pipe wereldrecord

  A.Hak Drillcon heeft in samenwerking met A. Hak Leidingbouw een Direct-Pipe boring uitgevoerd te Lochem. De lengte van deze boring betrof 1.400 meter, waarmee een wereldrecord Direct-Pipe werd gevestigd.