• Leidingenbundel Elbedüker ingetrokken

Leidingenbundel Elbedüker ingetrokken

31 maart 2015

Maart 2015

Na de succesvolle boring bij het Duitse plaatsje Hetlingen, waar we onder de Elbe een betonnen tunnelbuis hebben aangelegd, restte ons op 19 maart 2015 nog de laatste belangrijke stap van deze operatie. Door de tunnel, de zogenaamde Elbedüker, werd op 19 maart 2015 de leidingenbundel ingetrokken waardoor het gas onder de Elbe door zal stromen.

 

Bij de intrekoperatie ging het om een bundel van twee stalen gasbuizen met een diameter van 700 mm, HDPE-mantelbuizen en telecommunicatie- en glasvezelkabels. De bundel is ingetrokken met een HDD-rig. Het team van A.Hak Drillcon zorgde ervoor dat het geheel binnen de vooraf opgestelde rotatie en alignment-specificaties in de ontvangstkuip aankwam.

 

Hoofdaannemer

De tunnelbuis zal nu nog worden afgevuld met mortel. Daarna is het Elbedüker-project, het eerste project waarbij A.Hak Drillcon niet alleen verantwoordelijk was voor de boring, maar als hoofdaannemer ook alle overige werkzaamheden aanstuurde, definitief tot een goed einde gebracht.

 • nieuws

  A.Hak Drillcon in Land & Water A.Hak Drillcon in Land & Water

  A.Hak Drillcon in Land & Water

  In het vakblad Land + Water staat een interessant artikel over de voorbereiding van de boring onder het Marsdiep tussen Texel en Den Helder.

 • nieuws

  Warmtenet HVC Alkmaar Warmtenet HVC Alkmaar

  Warmtenet HVC Alkmaar

  A.Hak-bedrijven zijn op verschillende plaatsen in Nederland actief bij de aanleg van stadsverwarming. In Alkmaar was de lokale televisiezender erbij.

 • projecten

  Gasunie Direct-Pipe wereldrecord Gasunie Direct-Pipe wereldrecord

  Gasunie Direct-Pipe wereldrecord

  A.Hak Drillcon heeft in samenwerking met A. Hak Leidingbouw een Direct-Pipe boring uitgevoerd te Lochem. De lengte van deze boring betrof 1.400 meter, waarmee een wereldrecord Direct-Pipe werd gevestigd.

 • projecten

  Oliepijpleiding Albanië Oliepijpleiding Albanië

  Oliepijpleiding Albanië

  In samenwerking met A.Hak International heeft A.Hak Drillcon in Albanië de Marinza - Fier oliepijpleiding aangelegd.