• Leidingenbundel Elbedüker ingetrokken

Leidingenbundel Elbedüker ingetrokken

31 maart 2015

Maart 2015

Na de succesvolle boring bij het Duitse plaatsje Hetlingen, waar we onder de Elbe een betonnen tunnelbuis hebben aangelegd, restte ons op 19 maart 2015 nog de laatste belangrijke stap van deze operatie. Door de tunnel, de zogenaamde Elbedüker, werd op 19 maart 2015 de leidingenbundel ingetrokken waardoor het gas onder de Elbe door zal stromen.

 

Bij de intrekoperatie ging het om een bundel van twee stalen gasbuizen met een diameter van 700 mm, HDPE-mantelbuizen en telecommunicatie- en glasvezelkabels. De bundel is ingetrokken met een HDD-rig. Het team van A.Hak Drillcon zorgde ervoor dat het geheel binnen de vooraf opgestelde rotatie en alignment-specificaties in de ontvangstkuip aankwam.

 

Hoofdaannemer

De tunnelbuis zal nu nog worden afgevuld met mortel. Daarna is het Elbedüker-project, het eerste project waarbij A.Hak Drillcon niet alleen verantwoordelijk was voor de boring, maar als hoofdaannemer ook alle overige werkzaamheden aanstuurde, definitief tot een goed einde gebracht.

 • nieuws

  "Meet-in-the-middle" HDD boring "Meet-in-the-middle" HDD boring

  "Meet-in-the-middle" HDD boring

  A.Hak Drillcon voert HDD boring uit onder het IJ-kanaal/Noordzeekanaal Amsterdam met "Meet-in-the-middle" intersecting method.

 • nieuws

  Dronebeelden River Humber Gas Pipeline Replacement Dronebeelden River Humber Gas Pipeline Replacement

  Dronebeelden River Humber Gas Pipeline Replacement

  Bekijk het River Humber Gas Pipeline Replacement Project vanuit de lucht.

 • projecten

  Oliepijpleiding Albanië Oliepijpleiding Albanië

  Oliepijpleiding Albanië

  In samenwerking met A.Hak International heeft A.Hak Drillcon in Albanië de Marinza - Fier oliepijpleiding aangelegd.

 • nieuws

  TBM Mary is halverwege TBM Mary is halverwege

  TBM Mary is halverwege

  Mary, de 510 ton wegende tunnelboormachine van National Grid, is nu halverwege haar 5 km lange reis onder de rivier de Humber.