• "Meet-in-the-middle" HDD boring
 • "Meet-in-the-middle" HDD boring
 • "Meet-in-the-middle" HDD boring

"Meet-in-the-middle" HDD boring

10 februari 2016

In opdracht van NUON Warmte heeft A.Hak Drillcon B.V. de eerste en tweede pilotboring uitgevoerd onder ‘t IJ kanaal/Noordzeekanaal, ten behoeve van de aanleg van warmteleidingen in Amsterdam Noord.

De boorlijn ligt parallel aan de Coentunnel en passeert hiermee diverse groutankers die de tunnel op zijn plek houden. Ter bescherming om de boorspoelingsdrukken zo laag mogelijk te houden, is gekozen voor het continue monitoren van de boorspoelingsdrukken en grondwaterspanning op de groutankers. Er is daarom bij deze boring gekozen voor de Meet-in-Middle methode, waarbij vanuit intrede- en uittredezijde naar het midden van de boortrace toe wordt geboord. Middels radartechnologie kunnen beide boorkoppen elkaar in het midden “vinden”, waarna via het geboorde boorgat de boorkoppen elkaar volgen. Gedurende de gehele pilotboring zijn alle boorspoelingsdrukken tot een minimum gebleven en laten de waterspanningsmeters zeer positieve waarden zien.

Deze boring is gemaakt om uiteindelijk een Staal-in-Staal buis (DN 400/600 mm) in te trekken, de uiteindelijk HDD zal een boorgatdiameter van ø820mm hebben met een totale lengte van 765m.

 

 

 • nieuws

  HDD boringen in Amsterdam HDD boringen in Amsterdam

  HDD boringen in Amsterdam

  A.Hak Drillcon heeft in Amsterdam de eerste van 16 HDD's ingetrokken voor Nuon Noorderwarmte (stadsverwarming).

 • nieuws

  A.Hak Drillcon in Land & Water A.Hak Drillcon in Land & Water

  A.Hak Drillcon in Land & Water

  In het vakblad Land + Water staat een interessant artikel over de voorbereiding van de boring onder het Marsdiep tussen Texel en Den Helder.

 • nieuws

  HVC Warmtenet Dordrecht HVC Warmtenet Dordrecht

  HVC Warmtenet Dordrecht

  Eind augustus is onder het drukke Sumatraplein in Dorrdrecht voor HVC Warmtenet een warmteleiding doorgetrokken naar het Oranjepark.

 • projecten

  Gasopslag Bergermeer Gasopslag Bergermeer

  Gasopslag Bergermeer

  De grootste ondergrondse gasopslag in West-Europa is door ons voorzien van acht transportleidingen, van en naar de opslag. Samen zijn ze 37,5 km lang.